Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2007

Κάπου ανάμεσα στο πραγματικό και το ψεύτικο υπάρχει το μισό. Βολέψου τώρα.

Ένα σκυλί που περνάει,γαβγίζει, και ξεκουμπίζεται.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Εξιτ πόλος

Οι εκλογές όπως τις είδα με την άκρη του ματιού μου.

Βραβείο συγκινητικότερης στιγμής:

Συγκίνηση νάμπερ γουαν:

Ο Κωστάκης βγαίνει στο περβάζι να χαιρετήσει τον λαό του, όλη η Ελλάδα είναι μπλε ζητωκραυγάζει το πλήθος και η Νατάσσα γέρνει γλυκά και ακουμπάει στον ώμο του. Τι γλυκό, μα τι γλυκό.

Συγκίνηση νάμπερ γουαν:

Ο Γιωργάκης παραδέχεται την ήττα του, αναλαμβάνεις τις ευθύνες του και το ξημέρωμα τον βρίσκει αγκαλιά με μία μπουκάλα Τζόνι να κλαίει που δε θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Βραβείο μανουλομάνουλου:

Εδώ επειδή δηλώνω καθαρά αναποφάσιστη θα σας παραθέσω τους υποψηφίους και το κρίμα στο λαιμό σας.


Μανουλομάνουλο νάμπερ γουαν: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Στη πρώτη υποψηφιότητα συναντάμε τον ιδανικό γαμπρό για την κόρη της κάθε μάνας που σέβεται τον εαυτό της. Σοφιστικέ και γιάπης , είναι ο άντρας που δε θα σε ξεπετάξει με ένα διπλό πυτόγυρο. Κλασικός εκπρόσωπος του αντρικού πληθυσμού της εποχής μας, βοήθεια μας, είναι αθλητικός τύπος , αγαπάει τα ζώα, προσέχει τη διατροφή του, σέβεται της γυναίκες και όλα τα καλά του κόσμου έχει. Υποψιάζομαι ότι κάνει σεξ φορώντας τριπλό προφυλακτικό, για παν ενδεχόμενο.


Μανουλομάνουλο νάμπερ του: Νάσος Αλευράς



Εδώ έχουμε ένα τύπο ιντελεκτουελ ,με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Φετιχ του η άρνηση του να προφέρει το ρ. Επειδή δε, ανήκει και σε μία παράταξη που είναι και αριστερή, και προοδευτική, και φιλελεύθερη, και σύγχρονη ( κάποιος ξέχασε να τραβήξει χειρόφρενο) , έχει ένα μιξ τύπου « η μαμά μου λέει τι να ψηφίσω». Κανένα πρόβλημα. Τον βάζεις για ύπνο και ξεμπερδεύεις.


Μανουλομάνουλο νάμπερ θρι: Αδωνης Γεωργιάδης ( θες και φωτό?)

Εδώ κάνε τη προσευχή σου, ρίξε αλάτι, βάλε τη σκούπα πίσω από τη πόρτα και ο θεός μαζί σου.


Μανουλομάνουλο νάμπερ φορ: Αλέξης Τσίπρας



Βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου και αυτό είναι μείον μου και αυτό είναι μείον μου. Συναρπαστικός γκόμενος, θα σε πάει στο γήπεδο, στον αγρό να μαζέψεις μαργαρίτες και κάθε πρωί που ξυπνάς και τον βλέπεις δίπλα σου θα αναφωνείς « καλημέρα κύριε κάστορα». Πάει αγκαζέ με τον Αλαβάνο κάτι που με κάνει να τον ταυτίζω με τον Κιμούλη επί εποχής Δαμανάκη. ( Τι θα φάμε Αλέκο μου σήμερα? Ότι θες εσύ Αλέξη μου) Τον βλέπω μελλοντικό πρωθυπουργό. ( με το πασοκ)

Μανουλομάνουλο νάμπερ φάιβ: Κυριάκος Μητσοτάκης ( απομακρύνεται τα μικρά παιδιά από την οθόνη)



Τελευταίος και καλύτερος ένας άνθρωπος με σφραγίδα εγγύησης. Ομορφιά και οξυδέρκεια τρέχουν από τα μπατζάκια, ο γλυκός μας Κυριάκος με τη φάτσα του Μυρμηγκοφάγου σας υπόσχετε μοναδικές στιγμές.

Βραβείο συμπαθέστερου δημοσιογράφου:

Γιώργος Τράγκας. Σα λαχανούλης. Σου έρχεται να τον ζουλήξεις. ( μέχρι να σκάσει)

Βραβείο αντικειμενικότερου δημοσιογράφου:
- Έλλη Σταη
- Νίκος Χατζηνικολάου
- Όλγα Τρέμη
- Νίκος Ευαγγελάτος

Εδώ δε ξέρω τι να ψηφίσω ρε γαμώτο. Όλοι τους είναι τόσο ουδέτεροι που δε μπορείς να διακρίνεις. Δύσκολο, πολύ δύσκολο.

Βραβείο νεοεκλεγέντος βουλευτού:
Λίλα Καφαντάρη. Γιατί όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας.

Βραβείο σκεπτόμενου Έλληνα:
Στους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ. (Γιατί μπορεί να μη ξέρουμε που είναι τα Σκόπια αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να τα λέμε Σκόπια)

Hey Houston, We've Got a Problem

Η επόμενη μέρα:
Αρχές Οκτώβρη ξεκινάνε τα καινούρια σήριαλ. Μεγκαλίσιους.

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 09, 2007

Ο τρομοκράτης, η βαλίτσα και το σαλαμάκι.

Αυτή η βδομάδα που διανύουμε διαισθάνομαι ότι θα είναι συνταρακτική. Ήδη έχω μπει σε προεκλογικό φίλινγκ. Εδώ και δέκα μέρες κάθε βράδυ που γυρνάω σπίτι παίζω πεντόβολά. Έχω βάλει βελάκια και ανάλογα με το που θα πέσουν οι μπίλιες θα ψηφίσω. Από σήμερα όμως λέω να το αλλάξω. Σκέφτομαι να οργανώσω βραδιά μουσικές καρέκλες. Θα καλέσω φίλους μου και θα μοιράσω χειροποίητα καπελάκια με ονομασίες κομμάτων. Αυτός που θα νικήσει , θα είναι και ο τυχερός που θα πάρει τη ψήφο μου. Για ακόμα περισσότερο εφέ σκέφτομαι να πάρω και το καπελάκι μαζί μου στο εκλογικό κέντρο.
…….

Ψέμα τρελό.
ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ.
( μου έχουν τάξει ένα τρελό ρουσφέτι σε περίπτωση που κάνω 2 παιδιά ότι θα πάρω το επίδομα πολυτέκνων και ότι αν είναι αγόρια θα υπηρετήσουνε στην Εθνική Άμυνα)

(Πάλι εσύ?)
Εχθές το βράδυ ονειρεύτηκα τον βομβιστή πάλι. Ηρθε και μου πήρε τα παπούτσια μου μέσα από τα χέρια. Αυτά που έχω με τη διπλή αερόσολα. Αυτά με τα ελαστικά κορδόνια.
- Αυτά είναι γι’ αυτούς που τρέχουν, δεν είναι για σένα.
- Μα τρέχω και εγώ.
- Εσύ τρέχεις έχοντας ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας να σε παρακολουθεί, δε τρέχεις ελεύθερη.

Τέλος πρώτης πράξης, άνοιγμα μπουκαλιού, κατάπτωση νερού, αλλαγή πλευρού, τρελός ύπνος.
( Να θυμηθώ να πω στον σκηνοθέτη των ονείρων μου άλλη φορά να βλέπω μόνο τον Τζακ του λοστ)

Κάτι πήρε το αυτί μου ότι κάηκε η Πελοπόννησος. Πολύ στενοχωρήθηκα. Πιο πολύ όμως στενοχωρήθηκα που δε πήγα στη διαδήλωση. Αυτή με τα μαύρα. Αλλά το μαύρο μου το παντελόνι ήταν στα άπλυτα και δεν ήθελα να είμαι άουτ οφ φάσιον ρε παιδιά.

Για να απαλαγώ από τις τύψεις μου έχω στείλει 25 γραπτά μηνύματα και θα στείλω και άλλα τόσα ,αλλά σκέφτομαι ότι θα μου έρθει ο λογαριασμός πολύ υψηλός και μετά θα πρέπει να κόψω τους καφέδες για να τον πληρώσω και να μη πάρω και ένα τζιν που είδα πολύ ωραίο, οπότε κομμένα τα μηνύματα.
( Να τώρα δες ρε πούστη μου, αν είχα πάει στη διαδήλωση θα είχα ησυχάσει και δε θα ήταν ανάγκη να κάνω όλα αυτά)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ :
Έχουμε ένα προφιτερόλ με σαντιγί, φρέσκο ψωμάκι, γλυκόπικρη σοκολάτα και κομματάκια σοκολάτας. Δίπλα ακριβώς έχεις ένα κομμάτι ( ένα μόνο) γλυκό κυδώνι. Έστω ότι είσαι διαβητικός και ο χώρος στον οποίο βρίσκεται παρακολουθείτε από κλειστό κύκλωμα από τον γιατρό σου. Τι θα φας? Πόσο θα φας? Και τι θα πεις μόλις βγεις έξω?


ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΠΑΕΙ Η ΒΑΛΙΤΣΑ:
Βαλίτσα= βολικός αποχετευτικός χώρος μέσα στον οποίο μπορούμε να βάλουμε διάφορα πράγματα και να τα μεταφέρουμε. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα για να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες. Η βαλίτσα πάει πολύ μακριά αν και εφόσον ο κάτοχος της έχει δύναμη στα πόδια και θέληση για μεγάλα ταξίδια. Αν όχι η βαλίτσα μένει στο συρτάρι και ο κάτοχος με το όνειρο του ταξιδιού.
(Ηθικό δίδαγμα: Αν έχεις τα κότσια μπορείς να τη κάνεις. )

Οι γονείς μου όταν ήμουνα μικρή μου έλεγαν ότι ψηφίζουν άκυρο. Μετά από χρόνια συνειδητοποιώ πως ότι και να ψηφίσω άκυρο θα ναι. Μπορεί όμως και όχι.

(Ο τρομοκράτης στο όνειρο μου πριν δεκαπέντε χρόνια)
- Χέι τρομοκράτη, γιατί εσύ δε βάζεις φωτιές και δε σκοτώνεις κόσμο όπως οι άλλοι τρομοκράτες?
- Γιατί εγώ είμαι καλός τρομοκράτης.
- Και τι σημαίνει καλός τρομοκράτης?
- Καλός τρομοκράτης είναι αυτός που αντέχει τον τρόμο και προσπαθεί να τον αλλάξει.
- Δε κατάλαβα τίποτα.
- Μπορεί να καταλάβεις κάποτε.



(Σχεδόν άδικο)

Into the empty storm, into the formless loss of hope,
Where we can forget the game
And I still believe in nothing
Will we ever see the cure for our sorrow?
(nevermore)


* όπου σαλάμι, το κλασικό μπανάλ αστείο με το σαλάμι και το ψηφοδέλτιο.

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 02, 2007

Ζώνη

Να πατάμε πάνω στα πλαστικά πατουσάκια και να πιτσιλάμε καθώς η ζώνη του μπουρνουζιού να τυλίγεται γύρω μας. Και να σε ακουμπάω στον ώμο και να ακούγεται το κρακ καθώς εκείνη σε φέρνει τρυφερά στο στήθος της. Και να είναι τα μάτια του γαλανά , τόσο γαλανά που η άσπρη πούδρα στο δέρμα του μωρού να παφλάζει. Να τρίζουνε τα δόντια καθώς προσπαθώ να σε τραβίξω από τον γκρεμό. Να πιάνω τα πόδια σου λίγο πριν φτάσω το 1. 50 και να κάνω ότι κολυμπάω ενώ με πας εσύ. Δίπλα στο ωραίο να είμαι σίγουρη ότι είμαι κάτι καλύτερο. Να μετράω τις ρυτίδες σου και εσύ να μου σκεπάζεις τα πόδια για να μη κρυώνω. Να κοιτάω τους βαθμούς μου με αγωνία και εσύ να μου κρατάς το χέρι. Τρέχοντας να μη λαχανιάζω όταν ξέρω ότι θα φτάσω. Να περιμένεις και εγώ να σε κοιτάω. Να νιώθω τη ζέστη σου στο μέτωπο μου όταν καίγομαι από τον πυρετό. Να είμαστε κολλημένοι και εσύ να μη βιάζεσαι γιατί εγώ θα ξέρω. Να κλείνεις τα μάτια και να σε οδηγώ. Να μη βλέπεις και να σου μεταφράζω τα γράμματα. Στημένη στην ουρά να ξέρω ότι σε πείθω. Όταν φεύγεις να ξέρω ότι θα γυρίσεις και ας μη ξέρω την ώρα. Αναπνοή στο λαιμό μου σαν να είναι δική μου. Να με σηκώνεις ψηλά στα χέρια σου να πιάσω το μπαλόνι και να μένω εκεί για ώρες. Να κάνεις τσουλήθρα και εγώ να σε περιμένω από κάτω. Και αυτό εγώ το λέω παιχνίδι εμπιστοσύνης.

adopt your own virtual pet!