Τρίτη, Αυγούστου 28, 2007

Γκιβ μι ε μπρείκ

Η αλλιώς κάτι αναπάντεχο που μου συνέβη στις διακοπές.

*** Πληγωμένος αβάσταχτα ο Αναξίμανδρος και αφού του είχε προκληθεί στυτική δυσλειτουργία μετά την αποτυχία και της σχέσης του με τη Σούλα ξεκίνησε για τη Κρήτη.


Μέσα στο διαμέρισμα του έκανε πακετάκι τα ρούχα του και αφού τα είχε βάλει ένα ένα σε σακούλες τα τοποθέτησε στις γωνίες της βαλίτσας. Πήρε μαζί του και το μαγικό του καπέλο το οποίο έκρυψε στο ντουλαπάκι του σουμπαρού του για ασφάλεια. Το μαγικό αυτό καπέλο του το δώρισε ένα μέντιουμ στη Ζάκυνθο στην οποία είχε πάει ως εθελοντής για τη σωτηρία της θαλάσσιας χελώνας.

Μπήκε στο καράβι και κοιμήθηκε και τις 9 ώρες πάνω στη πλαστική καρέκλα. Όταν έφτασε στο λιμάνι και πήρε παγωτό μπανάνα και προσπάθησε να βγάλει το αυτοκίνητο του από το τρίτο υπόγειο γκαράζ του λιμανιού. Πάτησε το συναγερμό. Το αυτοκίνητο ήταν παραβιασμένο.

Άνοιξε το πορπαγκάζ. Οι απώλειες πολλές. Ένα σετ μπλε βατραχοπέδιλα, ένα τάπερ με μανιταρόπιτα, δυο τόμοι σκούμπι ντου, μισό κιλό σοκολατάκια καρύδας, μουχλιασμένες πετσέτες θαλάσσης, μία πλαστική ομπρέλα με σύστημα συσπανσιόν και κάτι άσπρες απαίσιες παντόφλες Nike με λαχανί διχάλα.

Έβαλε μπρος τη μηχανή αφού πρώτα τη βούλωσε από το πολύ γκάζι, άνοιξε το ντουλαπάκι και έμεινε σαστισμένος. Το μαγικό καπέλο είχε κάνει φτερά.

Το έπιασε πανικός . Από τη τρομάρα του κόντεψε να πατήσει έναν καραφλό αγροφύλακα. Δυνάμωσε το βόλιουμ για να καλύψει ο Θάνος Καλλίρης το κλάμα και τα αναφιλητά του. Έξυσε τα μούσια του και έβγαλε ένα κομμάτι κερί από τα αυτιά του. Ότι και αν γινότανε έπρεπε να βρει το καπέλο.

Κατευθύνθηκε στο νομό Ρεθύμνου καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεπε ανέμους νοτιοδυτικούς. Αφού στρίγκλιζε το σαραβαλάκι του περνώντας φαράγκια, γκρεμούς και δρόμους με κουνέλια, έφτασε σε ένα πελώριο ροζ κτίριο. Είχε πια βραδιάσει και αναζητούσε μάταια μια στέγη. Μπήκε μέσα και άκουγε αχνά ένα ήχο μουσικής jazz . Προχωράει και βλέπει σε ένα δωμάτιο έναν τύπο μισόγυμνο να παίζει πλήκτρα ενώ ντουμάνια από καπνούς τον τυλίγανε. Στο κήπο του κτιρίου με θέα όλο το λιβικό πέλαγος υπήρχε ένα κιόσκι με χαμηλά ,χρωματιστά παιδικά σκαμπουδάκια , αρωματικά φίλτρα, δύο κούνιες, φοίνικες και σε ένα πέτρωμα εξωτερικά κρεμόντουσαν δύο χοντρά παλαμάρια. *

Ξαφνικά άκουσε τη σιδερένια πόρτα να κλείνει. Τρόμαξε και ο ιδρώτας του έσταζε στα άτριχα μαγουλά του. Φορούσε ένα σορτσακι λίγο πάνω από το γόνατο με αυτή την άσπρη κυψελοτή επένδυση από μέσα, ένα άσπρο μπλουζάκι με τον Φοίβο και την Αθηνά και σαγιονάρα πλαστική από αυτές με τα χριτς – χρατς. Η εικόνα του έγινε ακόμα πιο αηδιαστική.

Ένας τύπος με μαλλί που άγγιζε το αριστερό του κωλομέρι, φορώντας μωβ σαλβάρι τον βούτηξε από πίσω και τον ακινητοποίησε. Τον έδεσε στα σχοινιά που είχαν στην αυλή και τον κρέμασε ανάποδα. Σε δευτερόλεπτα εμφανίστηκαν και άλλοι από το ίδιο συνάφι.

Ο Αναξίμανδρος με το που τους είδε να τον πλησιάζουνε κατουρήθηκε από το φόβο του. Μοναδικό πρόβλημα το ότι ήταν κρεμασμένος ανάποδα. Ο νόμος της βαρύτητας δε κάνει διακρίσεις.

μάθαμε ότι έχασες το καπέλο σου.
Ναι! Που ξέρετε εσείς για το καπέλο μου?
Το καπέλο αυτό θα γίνει δικό μας.
Ώστε εσείς το έχετε πάρει!
Όχι. οι πληροφορίες μας λένε ότι το καπέλο το πήρε ο νταλικέρης που είχε παρκάρει δίπλα στο αυτοκίνητο σου στο γκαράζ του πλοίου για να το κάνει δώρο στη κόρη του.
Και από εμένα τι θέλετε?
Θα πας στο μέρος που θα σου πούμε. Είναι το εργοστάσιο που θα ξεφορτώσει ο τύπος. Θα το πάρεις πίσω και θα μας το φέρεις.
Και γιατί να το κάνω αυτό?
Γιατί αλλιώς θα έρθεις μαζί μας στο Θιβέτ να σε χρησιμοποιήσουμε για το πείραμα του βατράχου.


Είχε είδη βραδιάσει και ο Αναξίμανδρος ξεκίνησε. Είχε μπροστά του 152,86 μίλια. (τρελή μαγκιά, το word μετατρέπει αυτόματα τα χιλιόμετρα σε μίλια). Έφτασε στο χωριό ξημερώματα. Το πρώτο πράγμα που είδε μπροστά του ήταν ένα BAKERY. Σταμάτησε και πήρε τρεις τυρόπιτες. Ρώτησε για το εργοστάσιο και σε δέκα λεπτά ήταν εκεί. Εντόπισε τη νταλίκα αμέσως. Ο οδηγός κοιμότανε πάνω στο τιμόνι. Κύκλωσε τη νταλίκα και είδε ότι το καπέλο ήταν στη τελευταία καρότσα πίσω από το πανί.

Έλυσε διεξοδικά τα σχοινιά με απόλυτη ησυχία ένα ένα. Πάει να τραβήξει το καπέλο και δε μπορούσε. Ήταν δεμένο. Συντόνισε όλη του τη ψυχραιμία. Ο κόμπος ήταν πολύ γερός. Μετά από μισή ώρα προσπάθεια το λύνει. Το πιάνει στα χέρια του και το φοράει. Αμέσως ένιωσε άλλος άνθρωπος.

Με προσεκτικά βήματα βγαίνει έξω. Την ώρα που κλείνει τη πόρτα νιώθει ένα τράνταγμα στη πλάτη. Γυρνάει απότομα το κεφάλι του και βλέπει έναν γάιδαρο να έχει κολλήσει τη μούρη του στη δικιά του. Το ζώο ανοίγει το στόμα του, βουτάει το καπέλο και καθώς ήταν γάιδαρος σε τούρμπο σπόρτυ έκδοση, γκάζωσε και χάθηκε στο δάσος.

Ο Αναξίμανδρος λιποθύμησε.


….

Ξύπνησε θολωμένος και με πυρετό. Άνοιξε τα μάτια του και βρέθηκε σε ένα στάβλο. Μάταια έψαχνε να βρει μέσα στα άλλα ζώα τον γάιδαρο. Η πόρτα άνοιξε και μπήκε μέσα μία γιαγιά με κοτσίδες και μαντίλα στο κεφάλι. Στο χέρι της είχε ένα τατουαζ με τον αριθμό 2030. Το μάτι του Αναξίμανδρου καρφώθηκε εκεί. Σίγουρα πρόκειται για έναν κωδικό που θα με οδηγήσει στο καπέλο μου, σκέφτηκε, θα μείνω εδώ μέχρι να το βρω.

Οι μέρες του Αναξίμανδρου περνούσαν δημιουργικά. Κάθε πρωί άρμεγε τις αγελάδες, τάιζες τις κότες και το μεσημέρι έτρωγε μαζί με τη γιαγιά. Δε τη ρωτούσε τι συμβόλιζε ο αριθμός στο χέρι της. Το απόγευμα έσκαβε στα χωράφια και έφτιαχνε με το μυαλό του χάρτες προσπαθώντας να το αποκωδικοποιήσει. Έτσι πέρασε ένας μήνας όταν εκεί που τάιζε το μικρό άλογο καρπούζι τον επισκέφτηκε ο αρχηγός από τον σύλλογο γιόγκα….


Καθόμουνα αμέριμνη στη παραλία και έθαβα τα πόδια μου στην άμμο. Σηκωνόμουνα έκανα πλατς στη θάλασσα , μάζευα κοχύλια και πετούσα πέτρες στη θάλασσα. Σκέφτηκα να κάνω μία βόλτα. Κάτι χρωματιστό λαμπύριζε μέσα στο νερό. Πλησίασα και βλέπω να ξεβράζει το κύμα ένα καπέλο. Μα τι όμορφο που ήταν!!!

Η ώρα είναι 20:30. Ευτυχώς που η γιαγιά έχει σημειωμένη την ώρα που παίρνει το χάπι για τη πίεση.






Το κάπελο του Αναξίμανδρου όπως βρέθηκε στα πόδια μου.



Μπάμπης ο βάτραχος περιμένοντας ανυπόμονα να σφίξει στην αγγαλιά του τον Αναξίμανδρο.

*παλαμαρι=χοντρο ναυτικο σχοινι σε ποικιλα μεγεθη

Σάββατο, Αυγούστου 25, 2007

Run

Φοβάμαι...



και  ο μόνος τρόπος να νιώσω ασφαλής είναι να ζήσω εδώ μέσα....



... και αυτό με κάνει να φοβάμαι ακόμα περισσότερο.

Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2007

ΤΖΑΤΖΙΚΟΛΟΚΥΘΟΤΟΥΡΤΑ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ:

(αρχές Αυγούστου 2006)

Ανώνυμος: τι είναι αυτή η σελίδα που κάθεσαι και γράφεις?
Διάσημος και καταξιωμένος μπλόγκερ: Είναι το μπλογκ μου. Είναι κάτι σα προσωπικό ημερολόγιο. Κάθεσαι και γράφεις ότι θέλεις.
Ανώνυμος: Α ωραίο. Ζήλεψα. Θα κάνω και εγώ.
Διάσημος και καταξιωμένος μπλόγκερ: να κάνεις. Να κάνεις.
Ανώνυμος: τι όνομα να βάλω δε μου έρχεται τίποτα.
Διάσημος και καταξιωμένος μπλόγκερ: βάλε ότι σου έρθει μωρέ και όταν γυρίσεις από διακοπές το αλλάξεις.
Ανώνυμος. Έβαλα κολοκυθάκια γεμιστά, που έφαγα το μεσημέρι! Χα. Άστο τώρα και θα το αλλάξω.


ΠΡΩΤΟ ΠΟΣΤ- ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ:

Μπλιαχ λέμε



Εντάξει τα κολοκύθια μου αρέσουνε. Και βραστά μου αρέσουνε και τηγανιτά με τζατζίκι μου αρέσουνε και γεμιστά. Τα γεμιστά μου αρέσουνε βέβαια κυρίως το χειμώνα με αυγολέμονο. Αλλά η εποχή τους είναι το καλοκαίρι και το χειμώνα είναι θερμοκηπίου και δεν είναι τόσο νόστιμα.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ:

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φτιάξω ένα κηπάκι που να καλλιεργώ κολοκύθια , και όχι μόνο κολοκύθια, έτσι ώστε να τα έχω όλα στην εποχή τους.


Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ:

-Θα έχω και μπρόκολα. Τρελαίνομαι για τα μπρόκολα. Πολύ οικία μου γεύση. Φιλική θα έλεγα.
-Θα έχω και πατάτες. Δεν έχω δει ποτέ τις πατάτες φυτεμένες αλλά είναι σα να τις έχω δει. Τις τρώω καθημερινά.
-Θα έχω και κουνουπίδια. Τα αγαπάω τα κουνουπίδια αλλά τώρα τα άτιμα δε φυτρώνουνε συχνά. Μερικά ειδικά στον κήπο μου δε φυτρώνουνε καθόλου.
-Θα έχω και μελιτζάνες που είναι αντεργκράουντ φυτά. Μαύρα και γευστικά.
-Θα έχω και λάχανα. Ε λάχανα παλιά δεν έτρωγα καθόλου. Τώρα τρώω συνέχεια. Τα υπόλοιπα πια είναι ιστορία.
-Θα έχω και σέλινα που έχουν μια ιδιαίτερη μορφή. Είναι ρε παιδί μου σα να έχουνε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.
-Θα έχω και κρεμμύδια γιατί με συγκινούνε και κλαίω. Γιατί είναι ωραίο καμιά φορά , ακόμα και για τα κολοκύθια.
-Θα έχω και ντομάτες που είναι ποιητικό λαχανικό. Και γουστάρω να καλλιεργώ με ποίηση.
-Θα έχω και καρότα γιατί τα καρότα έχουν μια κοκκινίλα όμορφη και γιατί κάνει και καλό στο μαύρισμα. Και γιατί έχουν ιδιαίτερο σχήμα και αυτό αρκεί.
-Θα έχω και μανιτάρια που ποτέ δε κατάφερα να προσδιορίσω. Αλλά τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν και ταιριάζουν παντού.
-Θα έχω και μαρούλια γιατί είναι από τα αγαπημένα μου. Γιατί πάνω από όλα έχουν στιλ.
-Θα έχω και παντζάρια γιατί είναι ζουμερά και σου κοκκινίζουν τη γλώσσα.
-Θα έχω και αγγούρια γιατί είναι απλό. Άλλοι τα τρώνε και δροσίζονται και άλλοι τα τρώνε και ζορίζονται.

Κολοκύθι: στα νορμάλ μου. Μα τι χαριτωμένο όνομα!!
Κολοκυθάκι: οτιδήποτε σε α κι με εκνευρίζει γιατί με μικραίνει. Θυμίζει αηδιαστικές προσφωνήσεις, τύπου μωρουλίνι, ζουζουνάκι, κουρκουμπινέλι και τα ρέστα. Ήρθε η ώρα να το αποκαλύψω. ( οκ τώρα μπορείτε να συνεχίσετε να με λέτε κολοκυθάκι- κατά βάθος μ αρέσει)
Κολοκύθα: για τους φίλους.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΣ:

Απονέμετε στη Μανταλένα Παριανός η οποία κατά καιρούς με έχει πει:
-κολοκυθούλι
-κολοκυθίνιο
-κολοκυθούπμι
-κολοκυθομορφη (πάρτα τανίλα πάρτα πάρτα πάρτα!)
-κολοκυθοσυμφορα
-κολοκυθοβλημα

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ:

-fukury- ως αδερφός μου. Θα με έπαιρνε πάντα μαζί του όταν έβγαινε έξω και θα σκάγαμε τα λάστιχα τον αυτοκινήτων.

-τανίλα- ως η αδερφή της γιαγιάς μου που έχουμε στο γεροκομείο και επειδή τα έχει χάσει δε της δίνουμε σημασία.

-φαιτ μπακ- ως τρίτος μου ξάδερφος. Βρισκόμαστε τα καλοκαίρια λέει ιστορίες , πάμε μαζί στην Ανάσταση, του σπάω τα αυγά και κλαίει.

-ρέντον- ως θεία που είναι ψυχολόγος και έρχεται στο σπίτι μία φορά το μήνα και μου δίνει συμβουλές. Να τονίσω ότι η γνώμη της έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

-ιδίμον-ως άντρας ξαδέρφης μου που όταν τον καλούμε σπίτι μας τα σπάει γιατί βλέπει συνέχεια τη σούπερ – μπάλα.

-αγνωστη- ως η αδερφή μου που είναι ρομαντικιά και τρώει συνέχεια τα μούτρα της. Σύνηθες φαινόμενο να τη σφαλιαρίζω για να συνέλθει.

-πετέφρης- ως μπαμπάς μου που με αποκληρώνει και περνάει τα γεράματα του σε ένα ράντζο στη Νεμπράσκα για να συνειδητοποιήσει τι λάθος έκανε και του βγήκε έτσι το παιδί.

ΕΊΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΟΥ Η:

ΜΙΣΙΡΛΟΥ ΜΑΓΙΚΗ ΞΩΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ.

( Συγκινητική στιγμή η αποκάλυψη)



ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ:


Αυτό το μπλογκ ανήκει στον αστερισμό του λέοντα.
6/08/07 (πηγή pathfinder)

Ιδανική περίοδος για ταξίδια ( σωστό- το μπλογκ πάει διακοπές)
Η διαχείριση ωστόσο των οικονομικών σας, χρειάζεται προσοχή (μεγάλη, γι αυτό θα φτιάχνω κοτσιδάκια στους τουρίστες για να βγάλω χαρτζιλίκι)
Μην κάνετε επιπόλαιες και αλόγιστες σπατάλες, φίλοι! ( τα πάμε ντε)
Ο Αρης δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις σας ( με ένα απλό βλέμμα κουταβιού μας αγαπάνε όλοι εμάς τους λέοντες)

Τα αισθηματικά σας απογειώνονται *Ευνοείστε κυρίως οι αδέσμευτοι από την αλλαγή αυτή *Χαρείτε την καλοκαιρινή περίοδο με τους αγαπημένους σας *Όσοι είστε σε μια φθαρμένη σχέση, που όμως εξακολουθεί να σας ενδιαφέρει, βρείτε τρόπους να την αναζωπυρώσετε, φίλοι μου (όσα μπλογκς θέλετε να βρείτε το ταίρι σας στο πρόσωπο του μπλογκ κολοκυθάκια γεμιστά, μη χάνετε χρόνο, είναι η ιδανική περίοδος)

Προσέξτε την διατροφή σας γιατί οι καταχρήσεις θα φανούν στο σώμα σας!( εδώ κάτι θέλει να πει ο ποιητής αλλά το αντιπαρέρχομαι και συνεχίζω να τρώω τη μπουγάτσα μου)


ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΓΙΑ:

-ΤΟΝ ΜΠΑΤΜΑΝ ( ΌΤΑΝ ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΙ Ο ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΙ)
-ΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡ ΓΚΟΥΦΗ
-ΤΟΥ ΜΠΟΜ ΤΟΥ ΣΦΟΥΓΑΡΑΚΗ
-ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
-ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ
-ΤΗΣ ΛΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ


ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑ ΜΠΛΟΓΚ:
Χωρίς λόγο.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΣ:
Θεωρητικά τα πάντα είναι θέμα τακτικής, θεωρώ ότι το να μαθαίνεις μπάνιο χωρίς μπρατσάκια αν και είναι λίιιιιιιιιιιιγο επικίνδυνο σίγουρα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Μπορεί και όχι όμως.


Ωρε μανούλαμ!

Τι να ναι αυτό ρε παιδιά?

Με αγάπη
Κολοκύθι

adopt your own virtual pet!